1BigFamily
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori!

In jos

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Empty LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori!

Mesaj  Melly Lun Dec 05, 2011 11:39 pm

Party La multi ani, Nicolae si Nicoleta!!!! Happy Birthday LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Bottes40RougesRoses450_ProdId_376

SARBATORI FERICITE, TUTUROR!!!! Happy and Party

Ultima editare efectuata de catre Melly in Lun Feb 13, 2012 12:10 am, editata de 1 ori
Melly
Melly
Admin
Admin

Puncte : 10180
Reputatie : 22
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Empty Re: LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori!

Mesaj  Melly Lun Dec 05, 2011 11:57 pm

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Cos%20cu%20Flori%20Craciun%201
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Empty Re: LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori!

Mesaj  Melly Mar Dec 06, 2011 2:55 am

Legenda lui Mos Nicolae

Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situației financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritișului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la ușa casei nobilului, un săculeț cu aur.

Povestea s-a repetat întocmai și când a venit vremea de maritiș pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea și celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte l-a văzut pe cardinalul care lăsa săculețul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agățării șosetelor de șemineu.

După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentației de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neașteptat îi mulțumea lui Nicolae pentru el. Cei trei săculeți cu aur făcuți cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! 12 LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Carols LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Christmas-gift
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Melly Mar Dec 06, 2011 10:41 am

Ce nu ştiai despre Moş Nicolae

La 6 decembrie, întreaga creştinătate îl omagiază pe Sfântul Ierarh Nicolae. Pentru că şi-a dedicat viaţa ocrotirii copiilor săraci, ziua aceasta este în special o sărbătoare a celor mici, motiv pentru care este numită şi ziua de Moş Nicolae.

Moş Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai populari sfinţi.
În timpul vieţii, a fost arhiepiscop în cetatea Mira din regiunea Lichia, Asia Mică. Numirea lui s-a petrecut printr-o minune.

După ce arhiereul cetăţii Mira a trecut la Domnul, episcopii s-au rugat ca Dumnezeu să le arate cine este cel mai vrednic dintre ei pentru acel scaun.

Unui epis­cop i s-a arătat în vis un bărbat luminat, care i-a spus că acela care va păşi primul în biserică a doua zi este viitorul arhiereu.

Episcopul a stat ascuns lângă uşile bisericii, de unde l-a văzut la vremea Utreniei pe Nicolae, intrând în sfântul lăcaş înaintea tuturor.

A fost închis zece ani pentru credinţa lui

În anul 303, sfântul s-a opus împăratului roman Diocleţian, care ceruse să fie venerat ca un zeu. Acest afront adus împăratului l-a costat libertatea.

Vreme de zece ani, a suferit grele încercări în închisoare, apoi a fost eliberat de Împăratul Constantin cel Mare.

Încă o dovadă a puterii credinţei sale este participarea la primul Sinodul Ecumenic de la Niceea, la care a fost combătută erezia lui Arie. El susţinea că Iisus este doar un om cu puteri supranaturale, nicidecum Fiul lui Dumnezeu.

La sinod, atât de încăpăţânat a fost Arie în timpul argumentării şi atât de îngrozit Nicolae de faptul că erezia acestuia putea fi luată în serios, încât l-a pălmuit pe Arie.

Severitatea sfântului a dus şi la apariţia unui obicei: în ajunul zilei în care este prăznuit, copiii neascultători primesc un beţişor ca atenţionare.

Şi-a dedicat viaţa celor săraci

Obiceiul de a primi daruri în dimineaţa de Moş Nicolae în ghetele aşezate la ferestră a apărut ca urmare a unei fapte de milostenie a sfântului. Când a aflat că un tată din cetate era gata să-şi pună capăt zilelor din cauză că nu avea bani pentru a-şi mărita cele trei fete.

Se spune că sfântul a adus fiecărei tinere câte o punguţă cu galbeni, pe care i-a aruncat în casa lor, pe fereastră, iar monedele s-au împrăştiat în încălţămintea fetelor şi în şosetele lor.

Tot de dragul celor sărmani, după ce părinţii săi s-au mutat la Domnul, Sfântul Nicolae a împărţit săracilor toată averea moştenită de la ei şi s-a dedicat propovăduirii credinţei lui Hristos.

La Biserica Sfântul Gheorghe Nou din centrul Bucureştiului, este păstrată mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.

Sân Nicoară, o victorie a binelui

Simbolul dărniciei Domnului, Sfântul Nicolae este întruchipat în tradiţia populară ca un moş cu barba albă, călare pe un cal alb, care anunţă îmbătrânirea anului.

Este numit Sân’ Nicoară, de la grecescul nikao, care înseamnă „a învinge”. Sărbătoarea lui este o celebrare a victoriei binelui, de aici şi popularitatea ei, mai ales în Transilvania, unde s-au ridicat multe lăcaşe sfinte care-i poartă hramul.

Protector al corăbierilor

Încă din timpul vieţii, sfântul a fost binecuvântat de Domnul cu harul de a săvârşi minuni. Câteva s-au petrecut pe mare, de aceea Sfântul Nicolae este considerat şi ocrotitorul celor care călătoresc pe ape şi al marinarilor.

Odată, în drum spre Palestina, la Locurile Sfinte, prin rugăciune şi post a oprit o furtună dezlănţuită pe mare şi a salvat un corăbier de la înec. Tot el este de ajutor şi credincioşilor care suferă de boli incurabile.

Moaştele lui se află din 1087 la Biserica San Nicola din Bari, în Italia, din anul 1087, când cetatea Mira a fost invadată de ismailiteni. Chiar sfântul i s-a arătat unui preot din Bari şi i-a cerut să-i fie mutate sfintele moaşte.
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Melly Lun Feb 13, 2012 12:16 am

Povestea Sfantului Valentin

"Sa ma prezint. Numele meu este Valentin. Am trait in Roma in secolul al VIII-lea. Asta se intampla acum mult, mult timp! La acea vreme, Roma era condusa de imparatul Claudius. Nu imi placea imparatul, si nu eram singurul.

Claudius vroia sa-si construiasca cea mai puternica armata din lume. Se asteapta ca barbatii sa se ofere voluntari pentru a se inrola in marea armata. Multi barbati nu vroiau, pur si simplu, sa lupte. Nu vroiau sa-si paraseasca familiile. Asa ca nu putini au fost cei care au refuzat sa inroleze. Asta l-a infuriat la culme pe imparatul Claudius. Si mai departe, ce s-a gandit imparatul?! Daca barbatii nu se mai casatoresc, nu vor mai avea motive sa nu se inroleze in armata. Asa ca imparatul a decis sa interzica oficializarea casatoriilor. Tinerii au catalogat masura luata de imparat ca fiind extrem de cruda. Mie mi s-a parut absurda! Si in mod sigur nu aveam sa suport asa ceva!

Am mentionat ca eram preot? Una dintre activitatile mele preferate era sa casatoresc cupluri. Chiar si dupa ce imparatul Claudius si-a impus legea, am continuat sa fac ceremonii de casatorie... in secret, bineinteles!. Era extraordinar! Imaginati-va o camaruta intunecoasa luminata doar de o candela in care ne aflam doar eu, mirele si mireasa. In timp ce afara se auzeau pasii apasati ai soldatilor, inauntru cei doi indradostiti isi sopteau credinta vesnica.

Intr-o noapte insa, pasii soldatilor se auzeau tot mai aproape de noi. Am fost foarte speriat! Din fericire, cei doi tineri pe care ii casatoream in acea seara au reusit sa fuga. Eu am fost retinut. Am fost dus la inchisoare unde mi s-a spus ca pedeapsa mea este moartea.

Am incercat sa raman lucid, sa-mi pastrez speranta. Si stiti ce? S-au intamplat lucruri minunate. Multi tineri, in afara celor pe care i-am casatorit, au venit sa ma viziteze. Imi aruncau flori si mesaje printre zabrele ferestrei. Vroiau ca eu sa stiu ca si ei cred in iubire.

Una dintre acesti tineri era fiica paznicului sef al inchisorii. Tatal ei i-a dat voie sa ma viziteze in celula. Uneori se intampla sa vorbim ore in sir. M-a ajutat sa-mi pastrez credinta. A fost de acord cu mine ca am facut bine atunci cand am refuzat sa urmez ordinul imparatului si am contiuat sa oficiez casatorii. In ziua cand trebuia sa mor, i-am lasat ei o scrisoare in care ii multumeam pentru pietenie si loialitate. Am semnat-o "Cu dragoste, al tau Valentine!"

Cred ca aceasta scrisoare a fost inceputul obiceiului de a schimba mesaje de dragoste de Valentine''s Day. A fost scrisa in ziua cand am murit, 14 februarie 269. Acum, in fiecare an in aceasta zi, oamenii isi amintesc. Dar ceea ce este cel mai important, e faptul ca se gandesc la dragoste si prietenie. Iar cand se gandesc la imparatul Claudius, isi amintesc cum a incercat el sa se opuna iubirii, si rad. Pentru ca ei stiu ca nimic nu poate invinge IUBIREA!"

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Scrisoare-de-dragoste
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Melly Lun Feb 13, 2012 12:41 am

Obiceiuri de Sfantul Valentin / Valentine's Day

Obiceiurile consacrate ale zilei de Sfantul Valentin (Valentine's Day) cuprind intalnirile dintre indragostiti, felicitarile Valentine, lingurile iubirii, schimburile de cadouri intre indragostiti si ghicirea viitorului in dragoste.

Intalnirea de Sfantul Valentin

De Sfantul Valentin exista traditia intalnirii dintre indragostiti , fara a se stabili aceasta in prealabil.Obiceiul provine din credinta populara englezeasca conform careia , in aceasta zi , pasarile isi aleg partenerii .In unele locuri din Sussex , 14 februarie este numita "ziua casatoriei pasarilor".

Urarea "O zi fericita de Sfantul Valentin" (Happy Valentine's Day)

La inceputuri , ziua de 14 februarie era asociata numai cu dragostea romantica dintre o femeie si un barbat , in perioada recenta capatand , insa , semnificatii mai largi.In prezent , cu aceasta ocazie , oamenii ureaza "O zi fericita de Sf.Valentin" tuturor celor pe care ii iubesc sau la care tin : mama , tata , rude , prieteni, colegi. Ideea este de a sarbatori dragostea , de a da si a primi iubire in ziua de Sfantul Valentin.

Felicitarile Valentine

Traditia trimiterii sau daruirii reciproce a felicitarilor de Sfantul Valentin a inceput in anii 1800 , cand au fost comercializate primele carti postale Valentine.Acestea erau scumpe , intrucat erau confectionate din dantela si satin , iar mesajul lor era scris de mana .Ulterior au aparut si felicitari Valentine mai ieftine , tiparite , cu un continut nu numai romantic , ci si umoristic.In zilele noatre , se apreciaza ca Sfantul Valentin este , dupa sarbatorile Craciunului , ocazia cu care se trimit cele mai multe felicitari .Cele mai multe carti postale contin simboluri ale iubirii : trandafiri rosii , inimioare , cupidoni.

Lingurile iubirii

In Wales , in ziua de 14 februarie , exista obiceiul de a se darui linguri sculptate din lemn , decorate cu chei sau lacate , simboluri ale "descatusarii" inimii.

Schimbul de daruri

De Sfantul Valentin exista obiceiul de a se da cadouri celor iubiti. Cele mai populare daruri sunt florile , ciocolata si ursuletii din plus (Teddy Bear).De asemenea , fetele primesc in dar bijuterii.

Seara Sfantul Valentin

La lasatul intunericului , se obisnuieste ca perechile de indragostiti sa se intalneasca la o cina romantica , sub lumina magica a lumanarilor.Cu acest prilej , barbatii prind mai mult curaj in a cere mana iubitelor lor.
In seara de 14 februarie au loc numeroase baluri sau petreceri dansante , organizate de diferite societati , in restaurante sau cluburi.Multe familii celebreaza Sfantul Valentin in cadrul unei petreceri tinute acasa , alaturi de cei dragi.
Cei care nu au un partener in aceasta zi iau parte la asa-numitele "Valentine's Day Single's Parties" , petrecerile de Sf.Valentin ale celor singuri.

Sarbatorirea Sfantului Valentin in scoli

In cateva tari , incluzand SUA si Canada , exista traditia de a se organiza sarbatori ale Sf. Valentin in scoli , cu aceasta ocazie elevii daruindu-si reciproc ciocolata si felicitari.In Marea Britanie , copiii recita , in cadrul serbarilor scolare , poezii dedicate acestui eveniment , primind apoi in dar bomboane si ciocolata.

Pasarile iubirii

Conform unei credinte populare anglo-saxone , pasarile isi aleg perechea in ziua de Sfantul Valentin , sfantul lor protector.Se spune , in acelasi timp , ca prima pasare pe care o va vedea o fata , in ziua Sfantului Valentin , ii va prevesti cu ce fel de barbat se va marita.Iata cateva pasari , si prezicerile pe care le aduc acestea:

-mierla - preot
-macaleandru - marinar
-sticlete sau orice pasare cu penaj galben - un barbat bogat
-vrabie - fermier
-orice pasare cu culori albastre - un barbat vesel
-porumbel - un barbat iubitor
-ciocanitoare - fata nu se va marita

Daca sunt vazuti impreuna un cocos si o gaina , acesta este un indiciu ca fata se va marita in anul urmator.

Ghicirea viitorului de ziua Sfantului Valentin

-Inainte de culcare , fata pune o floare de coada-soricelului sub perna , iar prima persoana pe care o va vedea a doua zi , cand va pleca de acasa , va fi viitorul ei sot.

-Daca o fata se duce in cimitir in noaptea de ajun a sfantului Valentin , si ocoleste biserica de 12 ori , va vedea in vis cu cine se va marita.

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Wow-wow-shock-surprise-smiley-emoticon-000325-large

-Numele curtezanilor unei fete sunt scrise pe o foite de hartie ,care sunt apoi invelite in lut si puse in apa.Primul cocolos de lut care iese la suprafata apei va contine numele celui cu care ii este sortit fetei sa se marite.
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Melly Lun Feb 13, 2012 11:39 pm

La Multi Ani tuturor celor care poarta numele de Valentin si Valentina!!!

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! 000

Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Melly Lun Feb 13, 2012 11:44 pm

LA MULTI ANI!!!...zile de nastere si sarbatori! Inima%20din%2095%20trandafiri%20rosii
Melly
Melly
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum