1BigFamily
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sanatate sau remedii la indemana tuturor

2 participanți

In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  Melly Vin Noi 11, 2011 11:18 pm

7 semnale că îmbătrâneşti prea repede

Ştiai că lungimea degetului arătător îţi poate indica riscul de osteoartrită sau că mărimea sutienului îţi poate spune dacă vei face diabet de tip 2? Află de la celebrul Dr. Oz ce alte semnale de avertizare îţi trimite corpul!

1. Degetul arătător îţi spune dacă rişti să faci osteoporoză
Măsoară-ţi degetul arătător pentru a verifica dacă rişti să faci osteoporoză, recomandă celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Studiile au arătat că dacă degetul arătător (al doilea deget) este mai mic decât inelarul (al patrulea deget), riscul de a face osteoartrită la genunchi este foarte ridicat.

Osteoartrita este cea mai întâlnită afecţiune a articulaţiilor, adeseori fiind asociată cu o mobilitate scăzută. Printre cauzele declanşatoare se numără un traumatism la nivelul genunchiului, obezitatea, sedentarismul sau schimbările hormonale. Dr. Oz explică faptul că aceste schimbări hormonale afectează lungimea degetelor de la mâini, în special pe aceea a inelarului. De regulă, bărbaţii au degetul arătător mai mic decât inelarul, deoarece au o cantitate mai mare de testosteron, în vreme ce femeile au cele două degete la fel de lungi.

2. Mărimea sutienului îţi spune dacă vei face diabet zaharat de tip 2
Cercetările au scos în evidenţă faptul că obezitatea creşte riscul de diabet. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători canadieni, femeile care la vârsta de 20 de ani poartă o măsură mare la sutien (D) au un risc mai mare de a suferi de diabet zaharat de tip 2.

3. Durerea din spatele genunchiului favorizează formarea cheagurilor
Dr. Oz explică faptul că în spatele genunchiului avem o venă care atunci când se blochează poate cauza umflarea, senzaţia de arsură şi uneori, durere. Dacă genunchiul stă îndoit multă vreme, sângele nu va circula cum trebuie, favorizând formarea cheagurilor de sânge în acea zonă. Aceste cheaguri sunt periculoase pentru că pot să circule în sânge şi să afecteze funcţionarea altor organe.

4. Senzaţia de gură uscată îţi spune dacă vei suferi de Parkinson
Senzaţia de gură uscată (xerostomia) este un simptom care poate să anunţe diabet, menopauza, boli tiroidiene, Parkinson sau apnee de somn.

5. Talia îţi spune dacă vei suferi de demenţă
Grăsimea abdominală creşte riscul de boală cardiovasculară. Dar, pe lângă acest risc se pare că adulţii care au întâmpinat o creştere a circumferinţei abdominale au un risc dublu de a suferi de demenţă după vârsta de 70 de ani.

6. Pierderea echilibrului
Simţul coordonării mişcărilor şi al echilibrului se poate altera dacă ai probleme cu urechea internă, iar acest lucru poate să conducă în timp la adevărate ravagii, mărind riscul de fracturi.

7. Cutele pe lobul urechii îţi spun dacă vei avea probleme cu inima
Dacă ridurile sunt un semnal limpede că pielea ta îţi pierde elasticitatea şi că îmbătrâneşte, ce spui despre ridurile/cutele care apar pe lobul urechii? Cecetările arată că aceste cute pot anunţa o viitoare boală de inimă.
Melly
Melly
Admin
Admin

Mesaje : 605
Puncte : 10222
Reputatie : 22
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  simi Vin Noi 11, 2011 11:22 pm


Ceasul biologic

Conform medicinei tradiţionale chinezeşti, organismul uman funcţionează după un orar fix, la fel şi starea de sănătate a organismului este fluctuantă.Aceste cicluri se repetă zilnic, lunar şi anual. Toate acestea sunt controlate de „ceasul biologic” central, ajutat de alte „deşteptătoare” locale la nivelul organelor principale
(inimă, plămân, rinichi, ficat, etc.)
Energia care circulă prin organism poate fi reprezentată printr-un ciclu de 24 de ore. La fiecare oră un organ este la activitate maximă, iar cel diametral opus pe reprezentarea grafică este în acelaş moment la activitate minimă. În consecinţă, în orce direcţie influenţăm un organ la organul lui pereche vom obţine rezultate inverse
Orice boală sau afecţiune are, în cursul unei zile simptomatologie oscilantă: Majoritatea crizelor biliare au loc în jurul orei 24, iar infarcturile cardiace între orele 11-13, mai ales vara.


Ritmurile ceasului biologic:

Orele 23 - 01 – perioada demaximă activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, în această perioadă se trezesc din somn sau nu pot adormi.
Orele 01 - 03 – Se activează ficatul. În această perioadă oxigenarea creierului este minimă. Cei care suferă de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc în această perioadă. Ficatul şi vezica biliară fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezintă aceleaşi simptome. În această perioadă nu se recomandă fumatul, consumul de cafea, alimente grase şi băuturi alcoolice.
Orele 03 - 05 – Se activează plămânii, deci în această perioadă fumătorii, astmaticii, cei răciţi sau cu alte afecţiuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt copleşiţi de senzaţia de teamă şi nesiguranţă.
Orele 05 - 07 – Este perioada de activitate maximă a intestinului gros. Este perioada în care majoritatea oamenilor au scaune. Se recomandă evitarea stresului şi grabei în această perioadă. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obiciei mai rău decât în cursul zilei. Se recomandă consumul de ceaiuri din plante medicinale.
Orele 07 - 09 – Începe activitatea maximă a stomacului.Se va evita expunerea corpului la frig sau duşuri reci, este mai indicată rămânerea într-un mediu cald. Se recomandă administrarea de vitamine.
Orele 09 - 11 – Splina şi Pancreasul sunt la activitate maximă. Este total contraindicat consumul de alcool! Se recomandă consumul de fructe şi miere de albine(singura perioadă din zi când organismul poate digera fără efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contră, disponibilitatea la efort psihic şi intelectual este la maxim.
Orele 11 – 13 - Perioada de activitate maximă a inimii. În această perioadă nu se recomandă consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din această cauză există un risc mărit pentru accidentare.
Orele 13 – 15 - În această perioadă intestinul subţire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideală pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizică este pe curbă ascendentă.
Orele15 -17 - Perioada hiperactivă a vezicii urinare.În această perioadă se recomandă consum mărit de lichide ( apă, ceaiuri ), şi activitate sportivă. Organismul este capabil să digere mai uşor şi alimentele mai grele, creşte în continuare predispoziţia pentru activitatea fizică.
Orele17 – 19 – Rinichii funcţionează la capacitate maximă, este indicat să se evite acţiunile factorilor care îi îngreunează activitatea ( grăsimi, zahăr, sare, băuturi răcoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul şi frigul.
Orele 19 – 21 – Activitatea maximă a pericardului şi sistemului circulator. Este perioada de maximă receptivitate a simţurilor, optimă pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzică. În această perioadă toate tipurile de medicaţie au eficienţă maximă (atât cele administrate oral, cât şi cele aplicate extern).
Orele 21 – 23 – Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregăteşte de odihnă, deci nu se recomandă nici o activitate care l-ar putea reactiva (exerciţii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).











simi
simi

Capra
Mesaje : 46
Puncte : 9598
Reputatie : 3
Data de inscriere : 31/10/2011
Varsta : 45

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Ce alimente ne feresc de viroze !!

Mesaj  simi Vin Noi 11, 2011 11:30 pm

Dacă avem un deficit de calciu, organismul nostru nu se poate proteja de virusurile specifice acestei perioade. Aşadar, produsele lactate şi brânzeturile ne protejează organismul de virozele respiratorii, iar dacă deja ne-am îmbolnăvit, ne ajută să ne vindecăm mai repede. În concluzie, bea zilnic un pahar de iaurt sau kefir deoarece conţine probiotice, bacterii care ne stimulează imunitatea.

Carnea

Proteinele din carne ajută la formarea anticorpilor, oferind organismului rezistenţă la temperaturi scăzute. Este recomandat totuşi să nu facem abuz de carne şi să evităm consumul de carne grasă. Aşadar, la prânz o supă de pui este bine-venită, deoarece este o sursă bună de anticorpi, fiind benefică şi în cazul durerilor de gât. Şi peştele, în special somonul, conţine substanţe care ne întăresc sistemul imunitar, iar acizii graşi Omega 3 oferă organismului energie şi îl protejează de frig.

Varza murată

Specialiştii ne recomandă să mâncăm cât mai des varză murată, deoarece are un conţinut foarte mare de vitamina C, magneziu, potasiu, zinc şi calciu, care măresc rezistenţa la viroze.

Fructele

În special citricele sunt considerate inamicul principal al răcelii, deoarece au un conţinut ridicat de vitamina C. Acestea pot fi consumate atât în stare naturală, cât şi sub formă de sucuri proaspete. Mai mult, fructele exotice ajută organismul să lupte împotriva virusurilor. Şi gutuile sunt recomandate în această perioadă. Acestea conţin pectine, fibre şi vitamina C. Este foarte bine să mănânci şi sâmburii, deoarece aceştia stopează înmulţirea microorganismelor la nivelul gâtului. Şi merele sunt considerate inamicul răcelilor. Tusea şi bronşitele pot fi tratate cu fiertură de mere: se taie merele mărunt, apoi se adaugă apă şi se lasă la fiert timp de zece minute. Lichidul se bea cald, câte două linguriţe, de opt sau zece ori pe zi.

Legumele

Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute au efecte antiseptice, antivirale, antibacteriene şi antifungice, care ne feresc de răceală. Varza, conopida, broccoli şi salata verde ajută la eliminarea toxinelor din organism şi protejează ţesuturile de agresiunea frigului. Şi ardeiul gras este foarte bogat în vitamina C. Un singur ardei gras conţine aceeaşi cantitate de vitamina C pe care o găsim în patru lămâi. Totodată, morcovii conţin o substanţă numită imunoglobulină, care protejează plămânii în perioada rece, dar au şi proprietăţi antivirale. Şi hreanul tratează mai multe afecţiuni ale sistemului respirator. Dacă eşti răcit, bea sirop de hrean care se prepară astfel: se dă pe răzătoare o rădăcină de hrean, se amestecă apoi cu patru linguri de miere şi se lasă câteva minute la macerat. Apoi se strecoară şi se lasă la răcit. Se vor lua trei linguri pe zi. La fel de eficientă este şi fasolea verde, care conţine anumiţi nutrienţi, precum fibre, vitamine, acid folic, potasiu şi magneziu care protejează organismul în anotimpul rece. Nu uita nici de efectele miraculoase ale ridichiilor negre. Sucul proaspăt al unei ridichi negre în care adăugăm puţină sare este un remediu excelent împotriva răcelii. Afecţiunile respiratorii, precum gâtul iritat sau nasul înfundat, sunt îndepărtate ca prin minune cu o cură de suc de ridichi. În plus, ridichile au şi efect analgezic, astfel că vei scăpa rapid de durerile de cap.

Ceaiurile

Nu trebuie să fim răciţi ca să bem o ceaşcă de ceai cald în care am stors o jumătate de lămâie şi pe care l-am îndulcit cu o linguriţă de miere de albine. Cel puţin seara, înainte de culcare! În special ceaiurile de afine şi cătină au proprietăţi antivirale şi antibacteriene, având un efect pozitiv asupra imunităţii. Şi busuiocul poate fi folosit pentru ceai, deoarece uleiurile acestei plante au proprietăţi importante pentru prevenirea şi combaterea răcelilor. Atenţie! Nu bea ceai fierbinte dacă te doare gâtul. Ceaiul fierbinte irită gâtul şi astfel întârzie vindecarea.
simi
simi

Capra
Mesaje : 46
Puncte : 9598
Reputatie : 3
Data de inscriere : 31/10/2011
Varsta : 45

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  simi Lun Noi 14, 2011 11:43 pm

Procedee orientale


Igiena de viata, alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice reprezinta cei trei piloni ai yoga, nascuta in India, in jurul anului 500 i.Hr. Exista mai multe forme ale acestei discipline: yoga devotiunii (bhkti yoga), a actiunii juste (karma yoga), a cunoasterii (jnana yoga) si a concentrarii, prin igiena si pozitii (hatha yoga), foarte apreciate in Occident. Scopul lor este obtinerea unei stari de calm si relaxare.

Meditatia
Se practica sezand, cu picioarele incrucisate in pozitia lotus, ochii semiinchisi si limba lipita de cerul gurii. Practicantul trebuie sa se concentreze asupra respiratiei, sa recite mantras si sa-si lase gandurile sa zboare fara nici o opreliste. Miza este detasarea de cele lumesti.

Shirodhara
Este o tehnica utilizata in spitalele ayurvedice indiene. In „cel de-al treilea ochi“, sediul simbolic al activitatii mentale, pacientului i se toarna un ulei cald, picatura cu picatura, pentru a-l relaxa si a-i mari capacitatea de concentrare.

Shiatsu
In secolul al X-lea d.Hr., calugarii japonezi care studiau budismul in China au fost atrasi de metodele folosite in medicina chineza si le-au luat cu ei la intoarcerea acasa. Medicina japoneza folosea pentru tratarea afectiunilor in special tehnici de masaj, iar shiatsu (un fel de acupunctura fara ace) s-a nascut din imbinarea acestora cu metodele chinezesti.

Tai-chi-chuan
Acest dans al vietii, cum este supranumit, este o meditatie in miscare inventata de un calugar care a studiat lupta dintre o pasare si un sarpe. Pozitiile restabilesc circulatia energiei in organismul uman.

Acupunctura
Cu ajutorul unor ace de otel filiforme, in acupunctura sunt stimulate anumite puncte, corespunzatoare principalelor organe interne sau unor functii si situate de-a lungul meridianelor ce traverseaza organismul uman, ele fiind canalele invizibile prin care curge energia vitala. Fiecarei boli ii corespunde o configuratie prestabilita de puncte.

Facts


La Institutul de Neurologie din Montreal, imaginile „cerebrale“ au demonstrat ca emotiile pot fi modulate de gandire.

Neurologul Mario Beauregard a observat ca este suficient sa te gandesti la ceva trist sau, dimpotriva, la ceva vesel pentru a-ti modifica in cateva minute secretiile de serotonina, un neurotransmitator ce regleaza in creier starea de buna sau de proasta dispozitie.

Richard Davidson, cercetator la Universitatea din Wisconsin, a studiat mai multi calugari budisti si a constatat ca activitatea cortexului prefrontal influenteaza nivelul anticorpilor.


Fangshu


In Orient, valoarea nutritiva a unui aliment este data de efectul energetic pe care alimentul respectiv il are asupra organismului uman dupa incheierea procesului de digestie. Chinezii spun ca prin tonifierea sustinuta a unui anumit punct de pe meridianul stomacului, cu rol foarte important in energetica organismului, acestuia i se furnizeaza o cantitate de energie egala cu cea obtinuta prin infulecarea unui pui prajit. Una dintre plantele chinezesti cele mai consumate in lume este ginseng-ul, atat de popular, incat unele varietati salbatice sunt amenintate cu disparitia. Acest tonic este adaptogen: celui obosit ii reda tonusul, iar pe cel nervos il linisteste. Insa nu trebuie sa incepeti o cura cu ginseng atunci cand sunteti bolnav – riscati sa fortificati boala. Xie, unul dintre numeroasele remedii prescrise de fangshu-urile chinezesti (adevarate enciclopedii, ce reunesc zeci de mii de retete), se face din coada sau chiar din intregul corp al scorpionului si trateaza de la alterari ale vederii la convulsii.
simi
simi

Capra
Mesaje : 46
Puncte : 9598
Reputatie : 3
Data de inscriere : 31/10/2011
Varsta : 45

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  simi Mar Noi 15, 2011 12:00 am

* Crapaturile mainilor dispar dupa cateva zile daca se freaca cu o jumatate de lamaie, se lasa cca 20 minute sa se usuce, se spala cu apa calduta, se usuca si se ung cu crema de galbenele.

* Tratamentul indelungat cu mult Prednison duce la o decalcifiere puternica a oaselor

* Durerile reumatismale se diminueaza mult sau chiar dispar complet frectionand usor locul dureros cu o lotiune obtinuta prin macerarea timp de 9 zile in jumatate litru de spirt medicinal a doua lingurite de sare de lamaie si doua lingurite sare fina de bucatarie.

* Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.
simi
simi

Capra
Mesaje : 46
Puncte : 9598
Reputatie : 3
Data de inscriere : 31/10/2011
Varsta : 45

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  Melly Mar Noi 29, 2011 11:45 pm

Terapia cu apa

Cata apa bei pe zi? Cata apa ai baut deja pana acum, cand citesti acest articol?
Ok, ia-ti paharul cu apa langa tine si haide sa vedem de ce doctorii din lumea intreaga nu obosesc sa ne indemne: "Beti apa! Beti apa!"


In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa. Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%. Ca adulti, putin peste 70%. Pe masura ce imbatranim procentul acesta se micsoreaza. La 50% suntem deja morti.

Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin de 54 de boli diferite, de la migrene si pana la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa. Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora si chiar vindeca astfel: cu apa!

Cata? Doi - trei litri pe zi, spun unii.
Altii sunt chiar mai exacti: fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%. De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna si o tinerete indelungata.

Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. Daca s-a obisnuit sa functioneze in conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara!

La fel cum daca stam intr-o camera cu un miros suparator dupa un timp totusi n-o sa-l mai simtim. Corpul a dat un semnal la inceput, dar daca mirosul e constant o sa il ignore ca sa-si poata continua alte activitati.

La fel e si cu senzatia de sete. Dupa un timp corpul va crede ca n-are incotro si se va descurca cum poate. Dar cu pretul imbatranirii si uzurii sale premature.
Ia gandeste-te ce ar pati o masina de spalat nevoita sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei?

Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o masina de spalat!

Au, au, ma doare!...

Creierul este 90% apa. Te doare capul sau obosesti repede dupa efort intelectual?
Dar apa, cata bei?...

Cartilagiile au si ele un procent mare de apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza deshidratarii.

Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficientei apei in organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza.

Asa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!"

Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv "Nu esti bolnav! Doar ti-e sete..."

Caldura mare, mon cher!
In anotimpul calduros e si mai greu pentru corp. Ca sa isi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atat mai mult e nevoie sa ii dam destula.

Terapia cu apa este simpla: bei un litru de apa dimineata, cu o ora inainte de a manca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pana la... cat are norma fiecare.

Inca din primele zile vei simti, garantat, o imbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin si fara efecte secundare.

Poate doar drumurile mai dese intre birou si toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Insa asta e deja o alta poveste...
Melly
Melly
Admin
Admin

Mesaje : 605
Puncte : 10222
Reputatie : 22
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  Melly Mier Dec 07, 2011 10:31 pm

Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant .

SANATATE


1. Mizati pe verde

Ceaiul verde este o bautura traditionala in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la „Medical College of Ohio” au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i contine, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Adoptati o pisica
Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca „pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului”. O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale si - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace…
Sanatate sau remedii la indemana tuturor ATT5
3. Descoperiti algele tineretii vesnice
Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate… Rezultatul: o cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

4. Luati aspirina!
Aspirina nu mai este doar o arma impotriva febrei si a durerilor de cap. Conform studiilor efectuate de dr. Mary Beth Terry de la Universitatea Columbia din New York, folosirea regulata a acestui medicament in doze minime (exista in farmacii aspirina ASPENTER de 75 mg) scade simtitor pericolul imbolnavirii de cancer mamar.

5. Imitati albinele
Si convertiti-va la… miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut faptul ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

6. Crutati-va partenerul (partenera) de viata
5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

7. Tineti sub control tensiunea arteriala
Odata cu trecerea anilor, tensiunea arteriala afecteaza tot mai grav speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe punerea in practica a unor reguli de viata bine cunoscute: exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si - daca e necesar - reducerea excesului de greutate.

8. Beti apa cu paharul mare
Cercetatorii americani au demonstrat ca peste 5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

9. Atentie la insulina!
Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare -, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare. Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

10. Supravegheati-va ereditatea
Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca - adeseori - prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.

11. Spalati-va pe maini
O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

12. Faceti siesta
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz…

13. Evitati medicamentele combinate
Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.

14. Inveliti-va

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille, scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

15. Curatati tastatura calculatorului
Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.

16. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba udata de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice…

17. Incercati homeopatia
Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromyalgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei de pe glob.
Melly
Melly
Admin
Admin

Mesaje : 605
Puncte : 10222
Reputatie : 22
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  Melly Vin Dec 09, 2011 11:19 pm

ALIMENTATIE


18. Ciocniti paharele
Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts, consumul zilnic de vin (maximum 3 pahare) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.

19. Limitati consumul de carne
De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.

20.Votati cu otetul de mere
Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont, dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

21. Mancati ciocolata
Prestigiosul „British Medical Journal” a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca la cei care consumau o cantitate modesta de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

22. Nu neglijati usturoiul!
Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

23. Nuci, tofu si fasole
Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus - timp de o luna -, in alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 30%.

24. Nu sariti peste micul dejun!
La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.

25. Banane in fiecare zi
O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!

26. Nu uitati merele
La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

27. Salata la ordinea zilei
Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, niste antioxidanti puternici. Luteina pare - astfel - sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

28. Savurati desertul „anti-varsta”
Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust - cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

Melly
Melly
Admin
Admin

Mesaje : 605
Puncte : 10222
Reputatie : 22
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  simi Joi Dec 15, 2011 10:56 am

Creierul uman şi ceasul său biologic
Unele dintre organele noastre "cedează" mult înaintea noastră, notează autorul unui articol inserat în La Stampa, via Agerpres. Este cazul creierului, care începe să îmbătrânească încă de la vârsta de 20 de ani. Dacă toţi, la naştere, pornesc cu aproximativ 100 de miliarde de neuroni, la 40 de ani pierd chiar şi 10.000 de neuroni pe zi, fapt ce provoacă probleme de memorie şi de coordonare a mişcărilor. Dar ceea ce afectează mai mult capacitatea noastră cerebrală, după cum subliniază Wojtek Rakowicz, neurolog la Imperial College din Londra, este reducerea sinapselor, adică a conexiunilor dintre celulele cerebrale.

Creierul ''durează'' ceva mai mult şi începe să dea semne de ''declin'' pe la 35 de ani. La 40 de ani este rândul sânilor să intre în declin. Dar sunt numai consideraţiuni de tip estetic: de pildă, cancerul la sân nu depinde de vârstă. ''Deşi - spune Gareth Evans, expert la St.Mari'S Hospital din Manchester - odată cu vârsta, celulele noastre sunt afectate iar îmbătrânirea genelor poate deschide calea tumorilor''.

Ceasul biologic al plămânilor
Un alt organ care, din nefericire pentru noi, începe să ne lase repede sunt plămânii. La vârsta de 20 de ani apar primele simptome de reducere a capacităţii pulmonare: dacă, în medie, la 30 de ani un om reuşeşte să respire cu o singură gură de aer peste un litru de aer, la 70 de ani ''va înghiţi'' numai o jumătate de litru. Respiraţia devine mai scurtă de la 40 de ani, şi chiar pielea începe să piardă din elasticitate - 'netezind' calea primelor riduri - în jurul vârstei de 25 de ani. Din fericire, primele semne se observă de obicei în jurul vârstei de 35 de ani, cu excepţia cazurilor în care se exagerează cu fumatul şi cu bronzatul.

Muşchii, părul, oasele şi dinţii - ceasul biologic al acestora
Aceeaşi soartă o au muşchii, ''care - explică profesorul Roberts Moots - se regenerează şi se deteriorează în permanenţă la vârsta tinereţii''. În jurul vârstei de 30 de ani, însă, aspectul degenerativ este de obicei ''preponderent'', iar când se atinge pragul vârstei de 40-50 de ani, bărbaţii şi femeile pierd între 0,5 şi 2 la sută din masa musculară (în funcţie de stilul de viaţă).

Părul (30 de ani), oasele (35 de ani) şi dinţii (40 de ani) fac parte în schimb din acel grup care începe să îmbătrânească relativ repede, dar nu prea, şi prezintă puternice deosebiri de la persoană la persoană. Iar zicala populară ''ochiul nu vede, inima nu suferă'', ar putea trece de-a dreptul ca un mecanism fizic, demonstrând faptul că proverbele au întotdeauna un sâmbure de adevăr. Într-adevăr, ochii şi inima îmbătrânesc de la 40 de ani. Mai mult, un studiu efectuat de ''Lloyds Pharmacy Found'' a relevat că în Marea Britanie, persoanele, în medie, au o vârstă cardiacă mai mare cu 5 ani faţă de vârsta lor anagrafică din cauza lipsei de activitate fizică şi a grăsimilor în exces.

Ficatul - campionul corpului la longevitate
Campion de longevitate este în schimb ficatul, care îşi arată primele semne de oboseală mult după noi: la 70 de ani. ''Celulele sale au o capacitate extraordinară de a se regenera - explică David Lloyd, chirurg la Leicester Royal Infirmary -. Dacă un donator nu bea, nu consumă droguri şi nu a suferit infecţii, este posibil chiar să se transplanteze ficatul unui om de 70 de ani unui pacient de 20''.

Ultimul tabu care cade este următorul: longevitatea mai mare a fertilităţii masculine. Ceasul biologic - potrivit unui studiu efectuat la Centrul de Fecundare Artificială din Eylau - există chiar şi pentru bărbaţi şi începe să ticăie cu insistenţă spre vârsta de 35 de ani: calitatea spermei, la vârsta aceea, începe să scadă iar probabilităţile de a duce la o întrerupere de sarcină nedorită, indiferent de vârsta propriei consoarte, cresc substanţial. Un studiu francez care a vizat un eşantion de peste 12.000 de cupluri implicate în tratamente de fertilizare a scos la iveală faptul că sansele ivirii unei sarcini cresc considerabil în cazul în care bărbatul are peste 35 de ani. Conform BBC, cercetătorii francezi au găsit şi cauza, care pare să fie deteriorarea moleculelor de ADN din lichidul seminal.

Fiecare dintre noi are două vârste. Una anagrafică, în mod inexorabil confirmată de buletinul de identitate, şi una biologică, determinată de modificările structurale şi funcţionale pe care le suferă organismul nostru de-a lungul anilor. Modificări ce pot fi de dimensiuni diferite de la subiect la subiect: foarte accentuate la unii, mult mai puţin la alţii, cu rezultatul că la subiecţii de aceeaşi vârstă anagrafică, la un moment al vieţii, va fi foarte diferit procesul de îmbătrânire şi, prin urmare, şi aspectul fizic şi starea funcţională.

Gena p53, localizată pe cromozomul 17, este cea care declanşează evenimente ce duc la apoptoză, adică la sinuciderea programată a celulelor, după ce şi-au desfăşurat propria misiune. Totuşi, desfăşurarea naturală a unui astfel de program este condiţionată de o infinitate de factori externi, mulţi dintre aceştia determinaţi de stilul de viaţă. Se întâmplă astfel ca fumul de ţigară, alimentarea incorectă, consumul în exces de băuturi alcoolice, obezitatea, nepracticarea unei activităţi fizice regulate, stressuri repetate şi prelungite, viaţa în mediu poluat - toate acestea ne împing în mod iremediabil spre o îmbătrânire precoce şi distrugem astfel o bună parte din viaţa noastră.

Vârsta biologică a corpului uman
Reiese de aici că fiecare dintre noi este responsabil pentru o bună parte a propriei vârste biologice. Dar acest lucru poate fi oare evaluat în mod corect? Nu este simplu. Trebuie analizate diferitele caracteristici (metabolice, hormonale, psihologice, imunologice, până la entitatea stresului oxidant şi funcţionalităţii sexuale), comparându-le cu cele, calculate stastistic, a mii şi mii de persoane, de orice vârstă. Dar pot fi efectuate şi mici experienţe, ca de pildă aceea de a evalua gradul de tinereţe a propriei pieli, ridicând timp de cinci secunde cu două degete o cută de piele de pe dosul palmei, să-i dăm drumul şi să vedem în câte secunde îşi revine la normal, sau să cronometrăm cât timp reuşim să stăm într-un picior.

simi
simi

Capra
Mesaje : 46
Puncte : 9598
Reputatie : 3
Data de inscriere : 31/10/2011
Varsta : 45

Sus In jos

Sanatate sau remedii la indemana tuturor Empty Re: Sanatate sau remedii la indemana tuturor

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum